25 april

Ezra is stabiel de nacht doorgekomen. Sommige waardes schommelden een beetje, maar ze vonden hem vannacht stabiel genoeg om te beginnen met een plasmiddel. Dat is positief omdat hij zo vocht kan afvoeren. Hopelijk zwelt de rest van zijn lijfje dan niet te veel op.

Er is net een neuroloog en ik denk een zaal arts geweest, dat laatste weet ik even niet precies wie dat was. De neuroloog heeft korte check gedaan, maar kan nu verder niet veel zeggen omdat ze Ezra vandaag stabiel hopen te houden zodat ze morgen een scan kunnen maken.

De arts vertelde dat hij wat betreft het vasthouden van het vocht dat nu waarschijnlijk gaat slinken. Dat komt doordat hij sinds vannacht stabiel genoeg is voor plas medicatie en zo daarmee vocht gaat uit plassen. Dit vinden wij fijn want dan gaat Ezra weer wat meer op zichzelf lijken.

Dit staat wel los van de zwelling in zijn hersenen daarvan verwachten ze dat die nog wel verder opzwelt.

Zojuist waren er weer twee artsen. Één daarvan was ook vrijdag betrokken vanaf moment van binnenkomst SEH volgens mij.

Ze gaan nu het medicijn wat hij krijgt voor de druk in de hersenen veranderen. Dit omdat hij redelijk stabiel blijft en ze willen kijken of dat met een ander soort medicijn ook zo is. Het medicijn wat hij nu krijgt heeft voor de lange duur niet de eerste keuze qua bijwerkingen.

Daarnaast willen ze gaan kijken of als ze stoppen met koelen de temperatuur van zijn lichaam niet verder oploopt dan 37.5.

Wij hebben onze meiden vanmiddag weer kunnen zien en dat was wederom heel fijn.
Amelie heeft een filmpje gezien van de kamer van Ezra en Ezra van een afstandje, dit omdat ze veel vragen blijft stellen. Was een tip van de pedagogisch medewerkster die ons begeleid.

Daarnaast hebben we vandaag contact gehad met de familie agent die onze contact persoon is in dit onderzoek. Voor nu hadden wij nog geen vragen. Het onderzoek loopt nog, maar we weten nu dat we hem onze vragen altijd mogen appen. Dit is geen prioriteit maar wel fijn om te weten hoe dit in z’n werking gaat.

Ook ds Heutink hebben wij vandaag gesproken. Er wordt nu uitgezocht qua protocollen, maar waarschijnlijk mag hij bij ons op bezoek komen.

En dan het belangrijkste onze Ezra vecht nog steeds dapper verder. Z’n waardes blijven met alle medicatie stabiel. Hij is nog steeds in een diepe coma door het slaapmiddel en krijgt ook nog steeds spierverslappers. Maar er zijn gekke ontwikkelingen geweest de afgelopen uren.

De prof zou een update komen geven, maar hij heeft net gebeld dat dat veel later wordt. Dus vandaar dat ik nu even stuur wat wij weten.

We worden overspoeld door appjes en kaartjes en vinden dat heel fijn. ❤️

Geen gekke ontwikkelingen bedoel ik positief. Er zijn geen waardes opeens gestegen of gedaald. Geen onverwachte dingen gebeurd.

Toch nog sneller een update dan verwacht want de professor kwam net al.

Was een korte update maar zelfde beeld als wat wij hadden. Hij houdt zich voor nu netjes stabiel. Grafieken van afgelopen 24 uur laten geen zorgwekkende dingen zien die de situatie nog complexer kunnen maken. Als Ezra zo blijft mag hij morgen, dan zijn we 72 uur verder, onder een CT scan en dan zullen we meer weten over de schade in zijn hersenen.

Ezra heeft het weer beter gedaan dan de prof had verwacht, het is een vechtertje ❤️

Lieve allemaal,
Wij hebben vanavond bezoek gehad van ds Heutink en dit was erg fijn.

Ezra z’n temperatuur is weer opgelopen, dus hij heeft z’n koeljasje aangekregen. Dit zal dan snel de temperatuur doen dalen. Verder hopen we op een rustige nacht.