29 mei

18.00

Wij hebben weer genoten van een rustige weekend dag. Ezra was vanmiddag heel moe, maar had last van zijn oog. Het klinkt gek, maar voor ons was het fijn dit te merken want dat betekent dat er gevoel terugkomt in dat oog. Na een zetpil is hij wel lekker een middagdutje gaan doen.

Ik schrijf natuurlijk elke dag iets, maar het beeld is als meelezen misschien soms lastig te volgen omdat ik denk ik ook niet altijd alles vertel. Ik zal daarom proberen te omschrijven wat Ezra allemaal al kan op dit moment. Daar zijn we namelijk alleen maar heel heel erg trots op. Ezra z’n bewustzijn is helemaal terug, ook de artsen vinden dit inmiddels gelukkig. Wij denken dat hij precies hetzelfde begrijpt als voor het ongeluk. Onze Ezra is nog dezelfde Ezra, hij heeft veel humor, is actief en houdt dus ook erg van bewegen. Hij heeft nu soms wat moeite met het reguleren van zijn emoties en het beheersen van impulsen. Dit hoort bij het letsel, het kan verbeteren maar het kan ook zijn dat dit moeilijk blijft. Ezra z’n spraak komt heel langzaam terug, als je weet wat hij zegt dan zijn dingen soms wel te verstaan. Vanmorgen probeerde Ezra Amelie te zeggen waar Amelie bij was. Dat was ontroerend want het was herkenbaar en Amelie werd daar ook emotioneel van, zo bijzonder ❤️
Het slikken gaat steeds beter, hij mag daarom een paar keer per dag wat gepureerd eten. Maar hij heeft z’n voorkeuren, dus hij heeft net z’n warm eten laten staan en krijgt nu een fruithapje (zoals ik al zei precies onze Ezra).
Vanwege het helmpje mag hij meer spelen en mag hij ook met hard speelgoed spelen. We hebben een grote mat waar hij een paar keer per dag op mag spelen, dit vindt hij prachtig. Hij kan zichzelf nu van zijn rug naar zijn buik rollen en probeert in kruip houding te gaan zitten, maar dan moeten wij z’n hoofd ondersteunen. Dat hoofd is natuurlijk zwaar en de fysio gaf aan dat zijn buik spieren nog goed getraind moeten worden. In z’n benen zit echt al veel kracht. We hebben in bed vanmiddag samen gekleurd en ook met de Duplo gespeeld. Dit vond Ezra heel erg leuk.
Het zicht van Ezra z’n rechteroog is ook wat terug gekomen. We weten niet precies wat hij ziet, hij kan het oog ook nog niet bewegen. Maar hij kan ermee zien en ziet bijvoorbeeld ook de tv boven zijn bed hangen (waar hij dan graag naar wijst in de hoop dat die aangaat).

Veel dingen kosten Ezra moeite, dat kun je ook aan hem zien. Maar hij is bijna altijd vrolijk en geniet van alles. Ook van de dingen die hem niet lukken wordt hij vrolijk. Het is echt een doorzetter en hij heeft wat dat betreft denk ik zij leeftijd mee, hij ziet het gewoon allemaal positief in.

Dokter Peul kwam net langs na een korte vakantie. Hij had Ezra dus een paar dagen niet gezien. Hij was wederom onder de indruk van wat Ezra de afgelopen dagen heeft geleerd en vertelde dat hij nog nooit een kindje zo snel heeft zien herstellen ❤️🙏🏻