25 mei

18:00

De misschien wel lang verwachte update, maar Ezra wordt zo actief dat er weinig tijd is om andere dingen te doen. En hij besloot vanmiddag niet te gaan slapen, waardoor hij daarnet op schoot wel in slaap viel. En ja, dan wil ik hem natuurlijk niet wegleggen ☺️

Het gesprek ging vandaag niet door en is verplaatst naar morgen. We werden net wel nog gebeld door de neurochirurg die de operatie van Ezra z’n schedel zal gaan uitvoeren. Hij doet er alles aan om toch te proberen de operatie vrijdag te plannen. Hij kan niet beloven dat het lukt, maar we zijn wel heel blij dat hij het probeert. Ezra maakt namelijk nog steeds stappen en wordt dus alleen maar actiever. We komen nu eigenlijk op het punt dat we hem moeten remmen in z’n herstel, omdat hij dingen probeert te doen die nog niet mogen. Na de operatie mag hij dat wel doen.

Vanmiddag was de oogarts er voor zijn ontstoken en beschadigde oog. Ze hebben het nu dicht geplakt om te kijken of het dan wel herstelt. Derk en ik hebben al een paar dagen wat ‘discussie’ over of hij nu wel of niet ziet. En zoals bijna altijd blijkt Derk gelijk te hebben. Toen de oogarts een pleister voor Ezra z’n rechter oog hield en zei: “deze mag jij hebben”, toen wilde ik zeggen dat hij het niet kan zien. Maar voordat ik dat kon zeggen pakte Ezra de pleister al. Weer iets wat dus terugkomt. Ze kunnen nu nog niet onderzoeken wat en hoeveel hij met dat oog ziet, maar het betekent voor ons als zo ontzettend veel dat hij iets ziet.

Morgen komt ook logopedie langs. Ezra oefent best veel met z’n stem. Je kan zien dat het hem veel moeite kost maar hij maakt wel (soms herkenbare) klanken.

Al met al een fijne en positieve dag ❤️🙏🏻