26 april

Ezra heeft een stabiele nacht gehad. Zoals het er nu naar uit ziet kunnen ze hem vanmorgen aanmelden voor een scan en de voorbereiding voor de verplaatsing daarheen. De scan krijgt hij dan ergens vanmiddag, hoe laat weten we nog niet.

Vanmorgen kwam de prof langs. Zij hadden met de hele afdeling van neurochirurgie overlegd over Ezra z’n situatie. Zijn voorstel aan IC was om de scan toch uit te stellen naar woensdag. Dit omdat Ezra nu eigenlijk zo stabiel blijft de laatste 24 uur, dat ze hem nog extra tijd willen geven om te rusten. Dit klinkt wat tegenstrijdig maar is positief. Een scan betekent een hoop voorbereiding en gerommel en geeft ook weer stralingen die je niet te vaak wilt inzetten. IC heeft dit advies overgenomen dus de scan is uitgesteld naar woensdag. Verder blijft hij dus stabiel. Nu een iets hogere hartslag daar krijgt hij extra medicatie voor, maar dit kan komen omdat hij net verzorgd en schoongemaakt is.

Daarnaast vertelde hij dat het letsel aan zijn nek wellicht later toch vanzelf goed komt. Het is niet zo instabiel als dat ze vrijdag dachten. Het zit wel los, maar groeit misschien met de tijd vanzelf vast. Als het Ezra gegeven wordt om langer te herstellen scheelt dit al één operatie in de toekomst. Volgens mij weten ze dit nu omdat scans van vrijdag nu door anderen zijn beoordeeld.

Zwelling in z’n gezicht blijft afnemen omdat hij goed plast met de medicatie. Dit is heel fijn, want hij begint weer een beetje op Ezra te lijken ❤️

Hier weer een update van ons. Dat ze minder vaak komen komt toch ook wel omdat er niet veel veranderingen zijn. Tegelijkertijd zijn wij ook ‘druk’ vandaag was dat met de meiden.

Ik ben vanmiddag even naar huis geweest om daarna samen met Amelie terug te gaan naar het ziekenhuis. In overleg met de pedagogisch medewerkster dachten we dat het tijd was en goed zou zijn dat Amelie Ezra zou gaan zien. We hebben haar hier in de speelruimte op voorbereid waarna we naar Ezra toe zijn gegaan, Amelie wilde dit heel graag. En ze deed het echt zo knap. Ze stelde vragen, sprak tegen Ezra en vertelde hoe leuk haar Koningsspelen waren. Ze hield z’n handje vast en het was heel fijn. We hebben alle kaartjes en knutsels die wel al hebben gekregen samen opgehangen. En Amelie had een mooi pakket met klei gekregen waarmee we heerlijk hebben gespeeld. Dit was heel fijn.

Met Ezra blijft het verder ongeveer hetzelfde. Het is soms wat bijstellen van medicatie, maar verder blijft alles redelijk stabiel.

Er is een ander matras gekomen omdat Ezra druk plekken krijgt van het liggen. (Hij mag niet verlegd worden om af te wisselen). Echter is het overleggen van het ene naar het andere matras zo intensief qua aantal verplegers dat dit op z’n vroegst pas morgen in de dagdienst kan. Omdat hij woensdag voor de scan sowieso over getild moet worden is er besloten dit uit te stellen tot woensdag. Hij zal dan wel een plek op z’n achterhoofd krijgen, maar dit is nu minder erg dan twee keer verplaatsen in een korte tijd.

We hopen op weer een stabiele nacht 🙏