24 april

Druk loopt toch wat op, dus ze geven extra slaapmiddel nu.

Voor nu neemt de druk van de hersenen nog niet af. Ik verwacht dat de neuroloog straks weer komt. De artsen houden hem wel constant in de gaten.

Net bijgepraat door de verpleegkundige. Sommige waardes wisselen soms, maar dan krijgt hij andere of extra medicatie en reageert meteen goed daarop. Enige blijft die druk. Die mag niet boven de 20 komen en is vanaf na de laatste operatie tot nu van 9 tot 19 opgelopen. Boven de 20 betekent of weer een scan of weer een operatie, dus het belangrijkste is nu dat ze dat proberen te voorkomen. Dat doen ze door hem in coma te houden. Hierom wordt hij ook beademd. We krijgen straks ook wat informatie voor Amelie. Voor nu is het voor haar niet goed om hem te zien denken wij. Wij hopen Amelie zelf straks wel te zien zodat wij het aan haar kunnen uitleggen allemaal.

Ongeveer een uur geleden hebben ze het verband om zijn hoofd los geknipt en daarvoor al de nek steun er afgehaald. Dit ivm de zwelling en de druk die opliep. Hierdoor is de druk nu ongeveer een uur stabiel op 18. Ze houden z’n hoofdje nu tegen met een soort hydrofielen. We kunnen gelukkig nog steeds zijn hand vast houden

Niet echt een update over Ezra wel over onszelf. Om half 11 worden we gebeld door de pedagogisch medewerker en om 11 uur zijn Amelie en Livia hier. Zij komen naar een soort speelruimte en niet naar Ezra. Amelie gaan we proberen dan uit te leggen wat de situatie is.

Neuroloog is net geweest. De druk loopt op, maar ze willen het zolang mogelijk uitstellen om weer een CT scan te maken. Het is nu op de grens. Het liefste laten ze hem vandaag zoveel mogelijk met rust.

Het was fijn om Amelie en Livia te zien. Amelie zal nu wel veel vragen hebben, maar we zijn zo eerlijk mogelijk geweest. Ze weet dat de dokters Ezra in slaap houden en zolang ze hem in slaap houden niet echt weten hoe erg het is. Ezra z’n situatie is nog hetzelfde als vanmorgen. Kritiek maar stabiel.

Eigenlijk was de hele dag het beeld van Ezra, kritiek maar stabiel.
Ze hebben geprobeerd een slaapmiddel af te bouwen, maar dat geeft een negatief effect. Daarnaast lopen de kritieke waardes toch weer op. Het is nu wachten op een neuroloog die is nog niet in het zh, tot dusver had de arts in opleiding neuroloog de dienst. Maar de verpleegkundige heeft net de neuroloog opgeroepen. Ze kan alleen niet aangeven wanneer die dan komt. Afwachten dus weer.

Ezra houdt in ieder geval te veel vocht vast op het moment.

We hebben net een lange medische update gekregen van de ic specialist.

Ezra reageert op het medicijn om vocht af te voeren dus de druk zakt weer iets. Hij krijgt spierverslappers en extra slaap medicatie om z’n lichaam nog meer in rust te brengen.

Samengevat weer kritiek maar stabiel. Steven is hem zo met medicatie te houden tot maandag en dan pas een nieuwe CT scan.

De neuroloog komt straks nog wel langs voor een check.

De professor die gisteren beide operaties heeft uitgevoerd kwam net langs. Dit vonden wij allereerst heel fijn, het is een kundige man die alles heel duidelijk uitlegt.

Maar hij is ook heel realistisch. Het letsel van Ezra en de zwaarte van het ongeluk zijn op het randje van de geneeskunde en vallen in de zwaarste categorie. Ezra laat wel zien een vechter te zijn want nu voor de vierde keer in iets meer dan 24 uur laat hij iets zien wat ze hier niet hadden verwacht. Voor nu is dat dat hij nog steeds kritiek stabiel is.
We gaan zijn woorden letterlijk herhalen, die zijn hard maar wel realistisch. Ezra is minimaal nog 5 a 6 dagen in levensgevaar, in het gunstigste geval kan daarna verder gekeken worden. De verwachting is echter dat er nog complicaties optreden waardoor deze 5 a 6 dagen worden opgerekt naar 10-15 dagen. Ook dan blijft daarna de vraag hoe groot de schade in zijn hersenen is. Als hij mag blijven leven ligt hij nog weken op de IC.

Ezra vecht voor zijn leven, de artsen doen alles wat ze kunnen en wij blijven hopen op een wonder 🙏

Wat door ons hoofd spookte is dat we ons afvroegen of het dragen van een helmpje op de step had kunnen helpen. Dat heeft de verpleegkundige nagevraagd bij de prof en die heeft (gelukkig) aangegeven dat het bij dit ongeval niet had uitgemaakt. Een helm had het niet minder erg laten zijn.

Ze hebben Ezra net verzorgd, ook aan de achterkant. Ze hebben veel schoon kunnen maken en dat is fijn want het ziet er nu wat rustiger uit als we naar hem kijken. We krijgen straks weer nieuwe verpleegkundige, maar dat is dezelfde als vorige nacht en dat is ook fijn.

Voor nu gaan wij de nacht in. Derk en ik zullen elkaar weer afwisselen bij Ezra. Situatie blijft vrijwel hetzelfde de laatste uren. We zien de druk nu weer oplopen, maar om 12 uur krijgt hij weer medicatie. Deze medicatie krijgt hij nu iedere vier uur, soms net iets eerder als het te snel oploopt. Daar reageert hij steeds goed op, waarna zijn druk dan weer zakt. Dit geldt voor zowel de druk in zijn hersenen als zijn bloeddruk.